onsdag 23 maj 2012

Mer shopping och sevärdheter

Igår började vi dagen med ett besök U.S.S Intrepid. Ett museum som är ett hangarfartyg som var aktivt under andra världskriget i strid mot Japanerna i Stilla Havet. Intressant (speciellt för killarna). Därefter ett besök i M&M-butiken och sedan en massa promenerande och mer shopping. Kvällen avslutades på en mexikansk restaurang och det var väl första gången sedan vi kom hit som vi åt något med mycket smak. Annars har det känts mest som maten innehåller smaklöst fett i mängder.

Idag var det tidigt upp och iväg för att ta färjan över till Staten Island för att titta på Frihetsgudinnan. Morgonen började mulen men när vi satt på färgan sprack molntäcket upp och solen tittade fram. Efter det begav vi oss till Ground Zero där vi fotade lite och gick på muséet. Nu ligger Dan och vilar sig inför matchen ikväll: New York Rangers mot New Jersey Devils. Ida och Linda ska ut på stan och hitta på något trevligt under tiden.

Bilder kommer sporadiskt när tid finnes.

Vi och Mr M.
Mycket M&M.
 Inuti en u-båt.

Flygsimulator innehållande Mattias och Ida........
........... som verkar tycka det här med att flyga stridsplan är kul.

 Dan siktar in kanonen. 

SR-71 Blackbird.
 På den mexikanska restaurangen tog vi varsin frozen margerita. De påstod sig ha den bästa i stan, men vet inte om vi kan hålla med om det. Har i och för sig inte tagit några fler efter det. Men maten var kanon i alla fall!
 Statue of Liberty. 
Alltså Frihetsstatyn, inte frihetsgudinnan som många kallar henne för. 
Manhattan sett från havet på väg mot Staten Island. 
Brandstation Ladder 10, den som ligger närmast Ground Zero. Vi knackade på och fick ta lite bilder. 
Ground Zero.

Under uppbyggnad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar