söndag 20 maj 2012

First two days in the Big Apple

Som ni vet (som många redan visste) så har Dan äntligen friat. Självklart blev det ett stort JA och allt känns superbra och helt underbart :-)

Men nu var det ju resor denna blogg skulle handla om...... En och en halv dag har gått. Igår började vi så smått bekanta oss med Manhattan i närområdet där vi bor. Det blev även ett besök upp i Empire State Building trots alla varningar och avrådningar p g a långa köer dit. Men enligt det vi blev informerade om skulle det var lugnt just då, men det tog ändå en timme att komma upp och vi kände oss riktigt lurade och dumma efteråt att vi gick i fällan trots allt. Men men, nu har vi klarat av den värsta turistfällan och utsikten var faktiskt fin.

Imorse blev det brunch i Central Park i form av picknick under klarblå himmel, strålande sol och cirka 25-28°. På vägen dit passade vi även på att ta en sväng förbi den gamla tågstationen, Central Station som har en magnifik vänthall med ett mycket vackert tak. Vi gick även förbi The Waldorf Astoria, men bestämde oss för att vänta med brunchen där till nästa helg då vi vet om vi har några pengar kvar eller ej, det kostade nämligen 700 SEK per person........

Efter picknicken blev det ett besök i den berömda Apple Store, intill Central Park. Där suktades det bland annat efter en iPad 3 (Linda och Mattias) och en iPhone 4S (Ida). Dan är än så länge mallig eftersom han redan äger detta, men kanske avtar det när vi köper våra billigare här än hemma i Sverige ;-)

Efter besöket i Apple Store begav vi oss till en enorm fotoaffär, http://www.bhphotovideo.com/, där varorna man beställde åkte runt i lådor på band uppe i taket och sedan levererades till kassan när man gick ut. Det blev inte så mycket handlat, men roligt var det att se i alla fall.

På eftermiddagen idag blev det lite shopping, i alla fall för tjejerna.

Nu ska vi sova. Är nog lite påverkade av jetlag fortfarande. Och imorgon ska vi upp tidigt och iväg till en jätteoutlet. Natti natti!!


 Äntligen framme....
 Times Square där vi bor, nästan. 
The Naked Cowboy på Times Square.
 Första kvällen blev det middag på Hard Rock Cafe. Dessa två rätter åt vi. Den första delades av oss alla fyra. Den andra delades på två (fast hälften lämnades kvar). Det är tydligen vanligt att man skriver ner antalet kalorier i menyerna. Och ändå svullar folk som galningar. Usch, man tappar ju nästan matlusten när man läser att förrätten innehåller 2805 kalorier......
 Inne i kepsaffär. Dan trivs, och Ida. 
 Utsikt från Empire State Building. 
 Mer utsikt.

The Grand Central Station med sitt vackra tak. Lite svårt att fotografera dock. 

 Delar av buffén på The Waldorf Astoria. Förhoppningsvis äter vi här nästa söndag. 

Skyskrapor överallt, den ena högre än den andra. 
Ooops!!!
I denna oansenliga butik uppenbarade sig denna buffé. Perfekt för en smarrig picknick. Inte i klass med Waldorf Astoria såklart, men helt okej. 



Picknick i Central Park, en riktig oas i NYC.
 Våra fina resekamrater <3
Vi.
 Strawberry Fields. Till minne av John Lennon. 
 A piece of heaven.
 En stor och trevlig amerikan förklarar det här med skatten.....
 En liten planeringspaus.

En typisk New York-bild.

Eftermiddagen ägnades åt lite shopping. Bland annat besöktes denna helt enorma skoaffär. Dock gjordes inga fynd. Blev helt enkelt för mycket för att man skulle kunna välja något. 


Nej, det får bli mer bilder imorgon, för nu tar batterierna i datorn slut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar